Dokładnie za dwa tygodnie w weekend (20/21 czerwca) streetballerzy z całego kraju staną przed bardzo ważnym dylematem - gdzie pojechać na turniej? Co lepsze - zapierający dech w piersiach widok Pałacu Kultury podczas EuroStreetball w Warszawie, przybicie piątki z Marcinem Gortatem na Outline Basketball Battle w Łodzi, gra z krakowskimi wariatami na Miasteczku AGH w Krakowie, walka o 4000 złotych w Radomiu czy sprawdzenie się na legendarnym Alkatraz? A może zostać w domu i uczyć się na kolejną poprawkę na studiach?
Jakiejkolwiek decyzji byśmy nie podjęli, jedno jest pewne - zostaniemy z ogromnym poczuciem niedosytu. To cudowna sprawa, gdy w naszym kraju w ciągu jednego dnia odbywa się pięć ogólnopolskich imprez koszykarskich, ale dla tych osób, dla których koszykarskie weekendy są miłym oderwaniem od rzeczywistości, to spore rozczarowanie, wszak możnaby to rozłożyć na pięć świetnych wyjazdów w kraj z piłką i kolegami z drużyny. Trudno też mieć pretensje do organizatorów, którzy datę organizacji turnieju mają "zaklepaną" już od dłuższego czasu i nie mają pojęcia, co dzieje się w innych miastach i czy nie będzie ona (data) przeszkadzać w zdobywaniu drużyn na inne turnieje. Nie lamentujmy jednak - życie to sztuka wyborów.
Wychodzimy do Was z pytaniem - na jaki z podanych turniejów Wy najchętniej byście się wybrali?
Ja na szczęście nie mam żadnego dylematu, jadę do Wałbrzycha bo na pewno będzie zajebisty klimat, a przede wszystkim nie mam tam daleko :)
_________________ Olympic torch flaming, we burn so sweet
The thrill of victory, the agony, defeat
We crush slow, flaming deluxe slow For,
judgment day cometh, conquer, it's war.
Heh no jest nieźle..a do tego dochodzi jeszcze Street w Pile i zapewne niebawem takie info też będzie. Ale wszystkich niezaspokojonych, jak mówisz, Łonder to zapraszam do Trzcianki, gdzie z okazji 10-lecie Grupy Organizacyjnej 362 w dniach 1-12 lipca odbędzie się Święto Kultury Hip-Hop wraz z rzecz jasna turniejem Arcan Cup 4x4 . Info na www.362.arcan.com.pl !
Taka mała agitacja, bo ciszy wyborczej nie ma dziś:P
Pozdrawiam, a sam osobiście też nie wiem gdzie się wybiorę...;]
JOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLL wiecie gdzie narodzil sie streetball????? W KAKOWIE wiec tam uderzac na GRAMY FAIR JEDYNY TAKI TURNIEJ W POLSCE JOLLLLL :))) ps. jedna z atrakcji bedzie kilo pomaranczy na glowe, 3 cytryny, rolka papieru z tesco oraz pobliski lewiatan.
Post na czasie Łondaboj. Też jak zobaczyłem info o tylu turniejach w ten sam weekend to pomyślałem,że się ludziom na dekiel rzuciło. W jeden weekend ilość imprez,która by mogła obdzielić w sumie całe wakacje. Bez sensu trochę, a jak by się nie daj....okazało,że bedzie szlam na dworze to już w ogóle kaplica. O ile łódzki turniej rozumiem,trzeba promować polska gwiazdę, która pewnie chce trochę wypocząć przed wrześniem, tak nie wiem czemu ekipy z GF i Alka się nie dogadają na jakieś inne terminy.
Łonder z tymi poprawkami to się trochę zagalopowałeś, przecież letnia poprawkowa jest we wrześniu, gdzie Ty studiujesz?
PS-Odmienia się w Radomiu,a nie radomie "wtf?"
_________________ "He stays in the air ; He elevates ; He gets High"-Ray Allen
nie wiem, nie pytaj, też teraz spojrzałem i zastanawiałem się, o co mi chodziło.
mam egzamin poprawkowy (nie zdało 70% roku) w niedzielę 21 czerwca, więc wiesz, na uczelniach różnie bywa, wykładowca nawet proponował datę egzaminu na lipiec, dlatego uznałem, by wspomnieć o tym w newsie.
Dla mnie to wielkie nieporozumienie że tyle świetnych turniejów odbywa sie w jednym terminie, może to świadczyć o nie zadobrej komunikacji miedzy poszczególnymi organizatorami owych turniejów ;p
powinni to jakoś porozkładać ;p
ale z tego do mam do wyboru to GF !!
_________________ Play every game, like it's your last one...........
DeSTa Squad !!
I LOVE SZYMS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No wiem,że występuje opcja poprawkowa w trakcie jakby normalnej sesji. Mam doświadczenia z dwóch uczelni,więc zdaje sobie sprawe,ale wiesz mi chodziło o generalizowanie,bo to są pojedyncze przypadki,ale w sumie dobrze,że do pisanego posta zastosowałeś własny experience ;) .Aczkolwiek pamiętaj,że dla chcącego nic trudnego i nie ma egzaminu dla, którego by nie było kolejnego terminu :P
_________________ "He stays in the air ; He elevates ; He gets High"-Ray Allen
tak nie wiem czemu ekipy z GF i Alka się nie dogadają na jakieś inne terminy.
Z tego co wiem to Alka przelozyl swoj turniej wiedzac jaka jest data GF, moze nie mogli innej ale bylo wiadomo ze GF jest 20-21 czerwiec bo z tych wszystkich turniejow to krakow oglosil sie jako pierwszy na 20-21 czerwiec. Pozdr